кадър: БНТСпоред Бабикян пари има и сега може да се прави

...
кадър: БНТСпоред Бабикян пари има и сега може да се прави
Коментари Харесай

По БНТ: Арман Бабикян отиде до Тома Биков и му връчи фалшиви кюлче злато и банкноти евро

кадър: Българска национална телевизия

Според Бабикян пари има и в този момент може да се прави обществена политика, която да не ограбва фамилиите. 

Последният избирателен спор на " Референдум " завърши със спор по тематиката корупция. Арман Бабикян от " Изправи се.БГ! Ние идваме! " връчи подправени кюлче злато и евра на Тома Биков от ГЕРБ, а Хамид Хамид още веднъж не пропусна да отбрани Делян Пеевски. 

Всичко стартира от изявление на Хамид, който съобщи, че Делян Пеевски е лидер на листите на Движението за права и свободи във Велико Търново и Благоевград, тъй като гласоподавателите го желали. " Хората желаят Пеевски в листите, тъй като той прави действителна политика и оказва помощ на хората ", твърди той.

Атанас Славов от " Демократична България " пък заяви, че издигането на тази кандидатура е  " политически цинизъм ", а Арман Бабикян пък разяснява, че Пеевски е " просто знак ". По думите му " мафията има доста лица и доста имена ".

Казвайки това, той връчи подправени кюлче злато и банкноти евро на Тома Биков от ГЕРБ. Това се случва няколко часа откакто до медиите бяха изпратени нови фотоси от спалнята на някогашния министър председател, на които още веднъж се вижда чекмеджето, цялостно с пари.

Биков дефинира акта като " шоу " и " тъпотии " и по маниера на водача на партията си се опита да насочи тематиката към броя на умрелите от ковид през последното денонощие, допълва offnews.bg.

Ще има ли държавно управление?

" Видяхме цялостно нощно шкафче, само че изпразнени фондове ", разяснява Атанас Славов. Той съобщи, че би трябвало да се постави завършек на корупционните модели.

Славов изясни, че гаранция за последна и дълготрайна смяна е присъединяване на Демократична България в идващото държавно управление.

Тома Биков пък разяснява, че единственото, което са създали Демократична България, е да провалят два Народното събрание. Според него кабинет ще има единствено в случай че Румен Радев изгуби на президентските избори.

Арман Бабикян разяснява, че въпросът не е просто да има кабинет, само че да има и кабинет, който прави промени: " Кабинет, който работи за това да не живеем като в този момент ". Според него другояче няма смисъл въобще от изборите. " Правителство без нашите 12-13-14 депутати не може да се образува ", съобщи той.

Хамид пък счита, че в случай че не се образува още веднъж кабинет, то това ще е пагубно. " Няма да позволим на тези партии, които гръмко дават обещание съставяне на държавно управление, и този път да провалят Народното събрание ", даде обещание той.

От Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия упрекна Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ, че поради тях не е образувано държавно управление.

Славов пък го отвърна, че Българска социалистическа партия два пъти получава мандат, като и двата пъти не съумя да образува кабинет.

За коронакризата

Бабикян съобщи, че локдаун е трябвало да бъде въведен доста по-рано. По думите му е положително решение, че от през днешния ден за издаването на зелен документ ще се признава и пробата за антитела. " Нужна е имунизация, имунизация и имунизация ", беше безапелационен той.

Той добави, че сме очевидци на " гибелен популизъм " във връзка с ограниченията за оправянето с коронакризата.

Тома Биков пък разяснява, че за въвеждането на локдаун ще са нужни ограничения за отплата на бизнеса. По думите му зелените документи е трябвало да бъдат въведени с месец предупреждение. 

Той упрекна и Радев, който съгласно него е назначил антиваксър в Министерството на здравеопазването.

Хамид Хамид също насочи рецензии, само че към служебния кабинет, който се е провалил със оправянето с пандемията. 

Атанас Славов от Демократична България счита, че както при ГЕРБ, по този начин и при служебното държавно управление има " политическа приложимост " на рецесията.

Нужна ли е актуализация на бюджета?

Според Драгомир Стойнев Българска социалистическа партия такава е нужна. Движение за права и свободи също поддържа актуализацията.

Тома Биков пък укори някогашния финансов министър Асен Василев, който не можел да прави прогнози за повече от 2-3 седмици, поради което в този момент ще се прави " актуализация на актуализацията ".

Според Демократична България пък по-разумно ще е да се стартира работата по приемането на бюджета за 2021 година

Атанас Славов разяснява, че дупките в настоящия бюджет се дължат на обири, като тези посредством схемата с " Автомагистрали ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР